Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Včerajšok pre Microsoft pravdepodobne nebol najvydarenejším dňom. Odhalenie dátumu vydania, oficiálnej cenovky, ale tiež potvrdenia novej konzoly Xbox Series S, totiž po mesiacoch čakania neprišlo zo strany spoločnosti, ale herných žurnalistov.

Technologický gigant nakoniec správy o cenovke a dátume vydania menej výkonnej konzoly potvrdil, pri výkonnejšej variante Xbox Series X si však nechal otvorené vrátka a k cenovke sa nevyjadril.

To už je dnes minulosťou. Ako informuje IGN, Xbox Series X na trh rovnako príde 10. novembra, z vrecka hráčov podľa očakávaní stiahne 499 €.

Herná spoločnosť sa zároveň podelila aj o prvé gameplay zábery pochádzajúce z menej výkonnej, no zároveň lacnejšej konzoly Xbox Series S. Video ponúka detailné porovnanie veľkosti a dizajnu oboch konzol, ale tiež zábery z očakávaných hier ako Assassin’s Creed Valhalla, Dirt 5, Watch Dogs Legion, Outriders či Yakuza: Like a Dragon.

Video zároveň zobrazuje aj jednu z najúspešnejších značiek spoločnosti, piaty diel série Gears, ktorá sa na next-gen konzolách dočká vylepšenej grafiky a zvýšenia fps v multiplayeri.

Jeden z hlavných architektov konzoly, Jason Ronald, priblížil, že pri vývoji konzoly tvorcovia stavili na jednoduchosť a chceli herným spoločnostiam čo najviac uľahčiť prácu. Na myšlienku nadviazal priblížením, ako budú hry pre obe konzoly vyvíjané.

Podľa Ronalda budú hry najskôr vytvorené pre výkonnejšiu konzolu Series X a následne budú prerobené do nižšieho rozlíšenia. Kompromisy v oblasti grafiky majú byť jedinou obmedzením na Series S, lacnejšia konzola bude disponovať všetkými next-gen vlastnosťami ako jej drahší náprotivok. Viac v samostatnej téme.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú