Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Vo Windowse 10 sa objavuje používateľom aplikácie Firefox návrh, aby prešli na prehliadač Edge. Táto „nenápadná“ reklama je umiestnená v ponuke Štart, informuje Windows Latest.

Microsoft si stále neodpustí návrhy svojich vlastných aplikácií, ktoré používateľom neustále ponúka, aby zanevreli na programy od konkurencie. Teraz chce nalákať používateľov Firefoxu na nový prehliadač Edge, pričom túto ponuku zobrazuje v návrhoch hneď na začiatku ponuky Štart, kde je napísané „Stále používaš Firefox? Microsoft Edge je tu“. Po kliknutí na túto reklamu sa používateľ dostane na web, kde si nový Edge s jadrom Chromium môže stiahnuť.

Takéto vnucovanie môže prekážať mnohým, no našťastie sa mu dá vyhnúť. Jednou možnosťou je vypnúť návrhy po kliknutí pravým tlačidlom myši priamo na reklamu alebo v Nastaveniach v záložke Prispôsobenie, kde stačí vypnúť funkciu „Príležitostne zobrazovať návrhy v ponuke Štart“, informuje MSPowerUser. Tu však Microsoft s reklamami nekončí a len prednedávnom začal ponúkať svoje Office aplikácie priamo vo WordPade.

Zdroj: Windows Latest, MSPowerUser

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú