Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Portál Neowin upozornil na nemilý objav v aplikácii WordPad, ktorá je bezplatnou súčasťou systému Windows 10 a umožňuje jednoduché formátovanie textových dokumentov. Spoločnosť Microsoft v nej totiž začala zobrazovať reklamy, ktoré ponúkajú prechod na Office.

Rozhodnutie priniesť bezplatný Windows 10 pre väčšinu používateľov sa zrejme negatívne prejavilo aj v príjmoch spoločnosti. Je preto pochopiteľné, že sa Microsoft snaží tieto stratené príjmy získať v iných odvetviach a produktoch, ktoré v rámci systému ponúka.

V najnovšom testovaní novej verzii sa preto začali zobrazovať reklamy v aplikácii WordPad, ktoré sa snažia presvedčiť k prechodu na platený Office. Vývojárovi Rafaelovi Rivera sa dokonca podarilo získať snímky obrazovky.

Našťastie, táto reklama nepôsobí nijak agresívne, hoci môže byť pri práci relatívne rušivým elementom. No zrejme len málokto využíva WordPad k dôležitej práci, nakoľko jeho možnosti práce s textom sú výrazne obmedzené. Podobnú skúsenosť mohli mať s reklamami aj používatelia aplikácie Outlook, no po nepríjemných ohlasoch Microsoft tieto reklamy nakoniec odstránil.

Zdroj: Neowin, Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú