Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nový Windows 10 je pre počítače dostupný od roku 2015 a za tie 4 roky na trhu si našiel cestu do stoviek miliónov zariadení. Čoskoro však počet aktívnych počítačov s týmto systémom môže prekročiť rekordné číslo. Nedávno Microsoft dosiahol, že jeho Windows 10 funguje na vyše 900 miliónoch zariadeniach a už v budúcom roku môže toto číslo prekročiť hranicu 1 miliardy, informuje The Verge.

Podľa príspevku jedného z pracovníkov na Twitteri sa v uplynulých 12 mesiacov objavilo viac zariadení s Windows 10 ako kedykoľvek predtým od vydania systému pred 4 rokmi. Medzi tieto zariadenia sa pritom radia počítače, notebooky, tablety, ale aj produkty ako HoloLens či Xbox. Ešte pred rokom v septembri bolo na svete 700 miliónov aktívnych zariadení s Windows 10.

V marci 2019 sa toto číslo zvýšilo na 800 miliónov. Teraz je však celkový počet na vyše 900 miliónoch a takýmto tempom môže spoločnosť o pár mesiacov prekročiť hraniu 1 miliardy zariadení s Windows 10. S rastom popularity však upadá aj starší Windows 7, ktorému Microsoft oficiálne ukončí podporu v januári 2020. Vybrané systémy však dostanú predĺženú podporu do konca budúceho roka.

Zdroj: The Verge, Yusuf Mehdi/Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú