Prehliadač Edge postavený na Chromium jadre tu už s nami nejaký ten piatok je a Microsoft stihol priniesť niekoľko zásadných inovácií. Tými poslednými, ktoré prichádzajú vo verzii Edge 89, sú predovšetkým vertikálne zobrazenie kariet a oveľa rýchlejšie spustenie samotného prehliadača, informoval portál TechCrunch.

Prvou novinkou, ktorá konečne mieri do stabilnej verzie prehliadača Edge, je vertikálne zobrazenie kariet. Štandardne sa karty zobrazujú vo hornej lište prehliadačov, no pri vyššom počte otvorených kariet už používateľ môže strácať prehľad, nevidí totiž názvy otvorených webov.

Tento problém rieši vertikálne zobrazenie, kde sa otvorené karty nachádzajú na ľavej strane obrazovky v lište pod sebou. Funkcia zvyšuje praktickosť a prehľad pri vyššom počte otvorených kariet, no znižuje veľkosť plochy pre zobrazovanie webu.

Ako píše The Verge, druhým významným vylepšením je zvýšená rýchlosť otvárania samotného prehliadača. Na základe rôznych testov inžinieri Microsoftu vyhlásili, že Edge sa po novom spúšťa o 29 až 41 % rýchlejšie.

Vývojári ale v podstate neurobili žiadnu „magickú zmenu“. Po novom totiž Edge automaticky po zapnutí počítača spustí niektoré procesy prehliadača a tie budú bežať na pozadí počas celej doby. Je teda otázne, či bežiace procesy na pozadí nebudú zaťažovať samotný systém aj v prípade, ak bude prehliadač zatvorený. Problém to môže predstavovať najmä pre slabšie počítače. Funkcia však pôjde našťastie vypnúť v jeho nastaveniach.

Zdroj: TechCrunch, The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú