Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Vertikálne karty v prehliadači Edge sú jednou z TOP 10 vlastností nového prehliadača Microsoftu, kvôli ktorým sa oplatí začať ho používať, píše spoločnosť na svojom blogu. Teraz sa však zdá, že nová funkcia bude čoskoro konečne dostupná pre používateľov Canary verzie prehliadača, od ktorej je to potom už len malý krok k verejnému vydaniu do stabilnej verzie aplikácie.

Demonštrácia novej funkcie sa objavila na Twitteri @ALumia_Italia. Vertikálne karty majú zefektívniť prácu v prehliadači používateľom, ktorí často otvárajú obrovské množstvo webových stránok v jednom okne prehliadača.

V praxi to znamená, že karty sa nebudú zobrazovať v hornej lište, ale po kliknutí na tlačidlo v ľavom hornom rohu sa presunú pod seba na ľavú stranu obrazovky. Pri veľkom počte kariet je toto riešenie skutočne prehľadnejšie a aj manipulácia s nimi sa zdá byť jednoduchšia.

Ako píše portál MSPowerUser, funkcia zatiaľ nie je dostupná ani v Canary verzii, no podľa všetkého by sa do nej mala dostať už v najbližších dňoch. Ak niekomu nebude novinka v podobe vertikálnych kariet vyhovovať, môže ju vypnúť. Horizontálne zobrazenie zostane v prehliadači Edge aj naďalej, pričom medzi oboma riešeniami bude možné jednoducho prepínať.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú