Nemecký výrobca luxusných automobilov Mercedes-Benz sa vo svojich investičných plánoch opäť viac zameriava na vozidlá so spaľovacím motorom. TASR o tom informuje na základe správy portálu orf.at.

Mercedes sa rozhodol investovať do spaľovacích motorov viac, ako sa pôvodne plánovalo, povedal generálny riaditeľ skupiny Ola Källenius v rozhovore pre časopis WirtschaftsWoche. V samotnom roku 2024 Mercedes investuje „14 miliárd eur do výskumu a vývoja a do našich závodov so zameraním na digitalizáciu, elektromobilitu a špičkové technológie spaľovania“ v divízii osobných automobilov, uviedol Källenius v úryvku z rozhovoru, ktorý zverejnil WirtschaftsWoche vo štvrtok.

Šéf automobilky zároveň odmietol špekulácie, že spoločnosť upustila od vývoja plne elektrizovanej verzie limuzíny triedy S. Projekt pokračuje vysokou rýchlosťou, povedal. Skupina podľa neho zotrváva pri svojom cieli stať sa do konca budúceho desaťročia uhlíkovo neutrálnou.

Nemecká automobilka už dávnejšie vyhlásila, že od roku 2030 sa chystá predávať len čisto elektrické modely. Vzhľadom na slabnúci dopyt po elektromobiloch sa však rozhodla pre odklad tohto plánu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú