Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ako informuje polícia na svojej facebookovej stránke, bližšie nešpecifikovanú ženu z okresu Topoľčany mal neznámy muž okradnúť až o 110-tisíc eur. Vydával sa za amerického vojaka, ktorý aktuálne žije v Nemecku. Ďalej muž tvrdil, že mu na jeho bankový účet v anglickej banke síce chodia peniaze, no nemá k nim prístup.

Ženu následne presvedčil, že musí súrne zaplatiť splátku vo výške 140 000 €, a požiadal ju o finančnú pomoc. Tvrdil, že peniaze použije na uhradenie poplatkov za prevod v banke, na právnické a iné služby. Jednu ženu sa mu takto podarilo okradnúť o 110 000 €, pri ďalšom podvode o 5 000 €.

Podvodníci používajú aj Bazoš

Polícia ďalej varuje pred podvodníkmi, ktorí kontaktujú v súvislosti s inzerátmi na portáli bazos.sk. Topolčianska polícia zaznamenala v poslednom období až 5 takýchto podvodov. Celý podvod možno už dôverne poznáš. Niekto ti napíše na WhatsApp, pričom často používa podozrivo zlú slovenčinu a tvrdí, že má záujem o tvoj inzerát. Na cene sa nedohaduje a okamžite pošle kuriéra, ktorý inzerovaný tovar vyzdvihne. Pošle link, cez ktorý máš údajne dostať peniaze a ktorý od teba vyžaduje platobné údaje. Podvod spočíva v tom, že vyplnením platobných údajov dávaš tomuto podvodníkovi prístup k tvojej platobnej karte.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú