Dnešné herné miestnosti by sa nezaobišli bez RGB prvkov, ktoré sú pre niekoho dôležitejšie, než (bohužiaľ) kvalitný napájací zdroj. Umelec Rachid Lotf ale vytvoril sériu portrétov, ktoré ukazujú nedávnu minulosť herných kútov. Typickým prvkom je CRT monitor, množstvo CD nosičov a plagáty.

Tvorbu mladého umelca si všimol portál PC gamer, ktorý poukazuje na nostalgické stvárnenie izieb, aké sa vyskytovali vo väčšine domácností. Ide o kultúru danej doby, kedy drvivá väčšina hier bola vo fyzickej podobe a po stole či policiach sa nám povaľovalo množstvo ich obalov. Autor je evidentne fanúšikom akčných hier, nakoľko tie sú najviac zobrazované na staručkých CRT monitoroch. 

Rachid Lotf

Inšpiráciu k tvorbe objavil po dosiahnutí tridsiatky, kedy si zaspomínal na staré dobré časy a pod vplyvom nostalgie vznikli tieto fascinujúce ilustrácie, ktoré pri srdci zahrejú každého hráča, ktorý sa narodil v tzv. Generácií Y. Ikonicky tiež pôsobí počítačová skrinka, ktorá je v typickej šedej farbe s disketovou a CD mechanikou.

Zdroj: PCgamer, ARTstation

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú