Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Len minulý týždeň herným svetom obletela správa, že nová Mafia od štúdia Hangar 13 má byť hotovou vecou a vývoj hry zastreší čerstvý riaditeľ jeho britskej pobočky, Nick Baynes.

Známy herný insider Nick Baker sa teraz v jednom z podcastov rozhovoril o tom, ako by Mafia 4 vlastne mala vyzerať.

Ako približuje Screenrant, pripravovaná Mafia sa dejovo bližšie pozrie na rodinu Dona Salieriho, s čím má súvisieť aj zasadenie hry – najmenej malá časť príbehu sa má odohrávať na Sicílii na prelome 19. a 20 storočia.

Podľa Bakera sa nový diel populárnej série hrateľnosťou priblíži skôr k prvým dvom dielom a má ísť o priamočiarejšiu skúsenosť, než akú v roku 2016 ponúkla prijatá Mafia 3.

Tá od kritikov i samotných hráčov zaznamenala negatívne ohlasy, kvôli slabým predajom sa dokonca hovorilo o konci celej hernej série.

Don Salieri patril ku kľúčovým postavám príbehu prvej Mafie z roku 2002 a bol šéfom významnej kriminálnej organizácie vo fiktívnom meste Lost Heaven.

Detailnejšie predstavenie jeho príbehu by skalných fanúšikov nepochybne potešilo, na druhej strane sa  však množia aj ohlasy, že prequel z pohľadu vývoja značky nedáva veľký zmysel a nová Mafia by sa radšej mohla vybrať iným smerom.

Informácie o zasadení pripravovanej hry však zatiaľ treba brať s rezervou, keďže vývoj Mafia 4 zatiaľ nebol ani oficiálne potvrdený.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú