Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Filmové štúdio Disney má dôvod na oslavu. Ako píše CNBC, remake všetkým známeho Levieho kráľa dokázal za tak krátku dobu od premiéry zarobiť miliardu dolárov. A to aj napriek tomu, že za otvárací víkend získal hodnotenie na Rotten Tomatoes len 55 % (aktuálne 53 %).

Len v USA dokázal film doteraz zarobiť viac ako 360 miliónov dolárov, pričom celosvetovo je táto suma takmer 2x vyššia. Začiatkom tohto týždňa bola prekonaná hranica jednej miliardy, pričom číslo bude ešte naďalej rásť. Ide celkovo o štvrtý film od Disney v tomto roku, ktorému sa podaril takýto úspech. Okrem Levieho kráľa sa vysokým zárobkom môže pochváliť Captain Marvel, Avengers: Engdame a Aladdin.

Zoznam sa však s veľkou pravdepodobnosťou ešte rozšíri, nakoľko má k tomu silne vykročené aj Toy Story 4. CNN pritom uvádza, že v tomto roku budú vydané filmy Frozen 2 či Star Wars: Rise of Skywalker, ktoré bezpochyby hranicu miliardy dolárov prekonajú. Disney v tomto roku zarobilo už 7,77 miliardy dolárov a ide o doteraz najvyššie číslo vôbec. A to sme ledva v polovici roku 2019.

Zdroj: CNBC, CNN

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú