Po nedávnej správe ohľadom štúdia Vicarious Visions, ktoré oficiálne prešlo pod Blizzard, sa na svetlo sveta vyplavili informácie ohľadom pripravovanej upravenej verzie titulu Diablo II, upozornil portál IGN.

Vicarious Visions má s „oživovaním“ starších hier bohaté skúsenosti. Jedná o štúdio, ktoré pred pár rokmi prinieslo dlho očakávaný remake titul Crash Bandicoot N. Sane Trilogy. Preto možno ani nebude takým prekvapením, že si Blizzard podľa správy portálu Bloomberg vybral pre prácu na remake Diablo II práve toto štúdio, ktoré mimochodom už patrí pod samotnú spoločnosť.

Na novej verzii Diablo II pracuje Blizzard už dlhší čas, pričom do roku 2020 ho mal na starosti vývojový Team 1, ktorý sídli v Irvine v Kalifornii a zameriaval sa na prepracovanie klasických titulov.

Jeho posledný počin, Warcraft III: Reforged, však nebol prijatý pozitívne hráčmi ani kritikmi a vyslúžil si najnižšie skóre zo všetkých hier Blizzardu aj na platforme Metacritic, kde získal len 59 bodov. Blizzard si tak pravdepodobne nechce opäť podkopnúť nohy, a preto posunul remaster štúdiu Vicarious Visions a divízii, ktorá zároveň pripravuje aj Diablo IV.

Zdroj: IGN, Bloomberg

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú