Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Po predstavení skladacích smartfónov nasledovalo veľké prekvapenie od spoločnosti Lenovo. Tá v New Yorku ukázala prvý prototyp modelu, ktorý prináša nový level používateľského zážitku. Hoci Lenovo svoju skladaciu novinku ešte nedotiahlo do konca, ukázalo tým svetu ako môžu vyzerať počítače budúcnosti s ohybným displejom.

Spoločnosť mala na tomto zariadení podľa informácií The Verge pracovať celé 3 roky, no stále nie je vo finále. Zatiaľ neexistuje presný dátum predstavenia, cena či jednoznačné pomenovanie, ktoré ale môže nakoniec zapadnúť do prémiového radu ThinkPad X1. Dokonca nie je známa ani jeho detailná výbava, no pri procesore môže Lenovo staviť na kremík od Intelu. Ako prototyp však beží na operačnom systéme Windows 10. Ponúka ohybný 13,3″ 2K OLED dotykový displej s pomerom strán 4:3.

Veľkosťou pripomína zatvorenú knihu. Svojim prevedením je prednostne určený pre multitasking na cestách. Ponúka tiež ovládanie stylusom a spoľahlivé zatvorenie zabezpečujú aj prítomné magnety ako pri Samsungu Galaxy Fold. K celému zariadeniu sa dá bezdrôtovo pripojiť aj klávesnica. Oficiálne by sme mohli tento skladací počítač v podaní Lenova vidieť už v budúcom roku, informoval Engadget.

Zdroj: The Verge, Engadget

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú