Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Aktualizácia 16. 7. 2021

Clippy sa teda do prostredia Windowsu vráti, keďže ako informuje The Verge, kampaň na Instagrame a Twitteri prekročila požadovanú hranicu, a to míľovými krokmi.

Ikonická a nezabudnuteľná spinka Clippy sa vráti ako emotikon, ktorý nahradí tradičnejšie logo spinky vo Windowse a ostatných nástrojoch Microsoftu. 3D Clippy je tak súčasťou obrovskej aktualizácie, pozostávajúcej z 1800 nových emotikonov.

Pôvodný článok

Ak si spomínaš na milého, no zároveň otravného asistenta Clippy z balíka kancelárskych aplikácií Office 97, máme pre teba dobrú správu. Ako informoval portál The Verge, Clippy sa vracia spať do Office, tentokrát však v neškodnej forme emoji.

Microsoft zavesil na svoj Twitter príspevok s jednoduchou výzvou. Fanúšikov vyzval, že ak daný tweet prekročí hranicu 20 000 lajkov, do kancelárskeho balíka Office 365 vráti legendu menom Clippy.

Ako uvádza CNET, Clippy pochádza ešte z čias minulého tisícročia, v aplikáciách Office 97 slúžil ako virtuálny asistent, ktorý používateľom ukazoval rôzne tipy a triky pri využívaní kancelárskych aplikácií. Malá virtuálna spinka v pravom hornom rohu ľudí rozdelila na dve skupiny, jedna ju milovala a druhá nenávidela.

V roku 2002 Clippy z Office zmizol, no teraz sa znova vráti, avšak už iba vo forme neškodného emoji. Nahradiť tak má podľa Microsoftu emoji klasickej kancelárskej spinky. Jedinou podmienkou, aby tak Microsoft učinil, bolo vyzbierať na danom tweete viac ako 20 000 lajkov. Aktuálne dalo na tweet srdiečko už viac ako 120 000 používateľov.

Zdroj: The Verge, Cnet

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú