Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Kybernetické útoky bohužiaľ predstavujú neodmysliteľnú súčasť dnešného digitálneho online priestoru. Ich narastajúci počet predstavuje čoraz väčší problém a dôkazom toho je aj najnovšia správa Aliancie internetovej spoločnosti, o ktorej informuje portál  France24.

V publikovanej správe sa uvádza, že viac než 2 milióny kybernetických útokov v roku 2018 predstavovali stratu v hodnote približne 45 miliárd dolárov. Technický riaditeľ spoločnosti však predpokladá ešte väčšie straty a väčší počet celkových útokov, nakoľko nie všetky sú oficiálne nahlásené.

Hlavným problemom je fakt, že pri lepšom zabezpečení a dbaní na celkovú bezpečnosť sa mohlo predísť až 95 % všetkých kybernetických útokov. Na druhej strane, hackeri sa stávajú každým rokom sofisitkovanejšími a kvalifikovanejšími, na čo spoločnosť nereaguje primeraným spôsobom.

Podľa údajov zhromaždených zo Spojených štátov a niektorých medzinárodných zdrojov sa medzi najčastejšími objavujú napríklad mailové podvody, napadnutia sietí hotelových a iných reťazcov či snaha o generovanie bitcoinu, alebo inej virtuálnej meny.

Zdroj: France24

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú