Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Pád kryptomien sa nezastavuje a spoločne s bitcoinom prudko padajú aj ďalšie krypto aktíva. Niektoré za posledných 24 hodín stratili viac než 90 % svojej hodnoty a bitcoin čelí najväčšej kríze za posledné mesiace.

Ako informuje Forbes, hodnota najväčšej kryptomeny počas uplynulých 24 hodín klesla o ďalších 12 % a pozrela sa už pod 27 000 dolárov, čo je najnižšia hodnota od konca roka 2020.

Trh s digitálnymi aktívami celkovo stratil až 1 bilión dolárov a veľkému tlaku čelia aj známe kryptoburzy. Akcie Coinbase sa za uplynulé dni prepadli o polovicu, od začiatku roka pokles predstavuje 75 % a spoločnosť vôbec prvýkrát vyslovila slovo bankrot.

Vadim Artyukhin Unsplash / freepik

Spoločne s bitcoinom padajú aj ďalšie virtuálne meny. Ethereum sa od včera prepadlo o 22 % na hodnotu približne 1 800 dolárov, kríze čelia aj solana, cardano či avalanche – všetky za posledných 24 hodín stratili 25 % až 33 % z hodnoty.

Kritická situácia nastala u algoritmického stablecoinu TerraUSD (UST), ktorý po strmom páde skončil až na hranici 0,30 USD, čo predstavuje prepad o 70 %.

V čase písania článku sa jeho cena pohybuje okolo 0,62 USD. Spolu s ním sa dnes vo voľnom páde nachádza aj kryptomena Terra, teda jeho materský projekt, ktorá stratila takmer 100 % svojej hodnoty a z vyše 60 USD klesla na aktuálnu hodnotu 11 centov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú