Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Slovensko už pozná tzv. pacienta „0“ s koronavírusom. Ako totiž informoval rezort zdravotníctva, známe sú už výsledky vzoriek ľudí, ktorí boli v najbližšom kontakte so Slovákom, ktorému sa ako prvému potvrdilo ochorenie COVID-19 (koronavírus). „Národné referenčné centrum pre chrípku na Úrade verejného zdravotníctva SR potvrdilo ďalšie dva pozitívne prípady ochorenia Covid-19. Výsledky testov syna aj manželky sú pozitívne,“ informovalo v sobotu ráno Ministerstvo zdravotníctva SR.

Slovensko tak hlási spolu tri pozitívne prípady a pozná aj pacienta „0“, teda prvého nosiča daného ochorenia. Je to syn, ktorý bol v polovici februára na výlete v talianskych Benátkach. Po 52-ročnom mužovi, u ktorého sa ochorenie potvrdilo v piatok ako u prvého Slováka, sú pozitívne výsledky aj jeho najbližšej rodiny.

„Hospitalizovaní sú na Klinike infektológie a geografickej medicíny Univerzitnej nemocnice Bratislava otec a syn, manželka zostáva v domácej izolácii,“ povedal predseda vlády SR poverený riadením rezortu zdravotníctva Peter Pellegrini.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Bratislave zabezpečuje všetky potrebné protiepidemiologické opatrenia. Ministerstvo zdravotníctva začalo včera rozosielať Slovákom informačné SMS správy týkajúce sa koronavírusu.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú