Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Trilógia Pána Prsteňov patrí medzi najdôležitejšie zárezy filmového biznisu v rámci nového tisícročia. Deväť rokov po vydaní posledného Návratu kráľa sa však rozhodli režiséri previesť filmovou formou aj príbeh Hobbita.

Ten už, žiaľ, nedopadol podľa predstáv fanúšikov, ktorí aj napriek finančnému úspechu trojice filmov natiahnutých z jednej knihy nedokážu vo väčšine prípadov povedať na filmy dobrého slova. Rovnakí fanúšikovia sa teraz ale môžu tešiť na sprístupnenie celej Tolkienovej kolekcie na jednom mieste, informuje portál Filmtoro.

Slováci si aktuálne v streamovacom priestore môžu pozrieť len Spoločenstvo prsteňa, ktoré je s anglickou lokalizáciou dostupné na Netflixe, čo sa však azmení príchodom 1. marca, kedy ako trilógia Pána prsteňov, tak aj Hobbita sa plnohodnotne dostane na HBO GO.

Screenshot/HBO GO

Nedávno sme informovali aj o navyšovaní slovensky lokalizovaných titulov v prípade tejto služby. Zatiaľ čo s českým dabingom môžeme prakticky absolútne počítať, o využití slovenskej lokalizácie našich televízií si zatiaľ istí nie sme.

Filmy Pán Prsteňov pribudnú len v klasickej minutáži, pričom ich rozšírené edície teda aj naďalej ostávajú doménou fyzických nosičov. Na druhej strane, rozšírené edície Hobbita potvrdila podpora facebookovej stránky HBO CZ/SK v komentovej sekcii pod týmto príspevkom.

Zároveň sa vďaka HBO GO budeme môcť pripraviť na prichádzajúci seriál z produkcie Amazonu, ktorý ale s veľkou pravdepodobnosťou tohtoročné vydanie nestihne. Čo všetko o najdrahšom seriáli histórie vieme, sa môžeš dočítať v našom veľkom článku.

Zdroje: Filmtoro, HBO GO

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú