Spoločnosť Kia Motors Slovakia (KMS) zastaví výrobu automobilov v Tepličke nad Váhom z vážnych prevádzkových dôvodov od pondelka 20. apríla do štvrtka 23. apríla. Informuje o tom na svojej internetovej stránke.

Dvojzmennú prevádzku plánuje automobilka obnoviť už v piatok 24. apríla. Základná organizácia Odborového zväzu KOVO Kia na sociálnej sieti informuje, že podľa kolektívnej zmluvy by tieto dni mali byť s náhradou 65 % priemernej mzdy.

Spoločnosť KMS už prerušila výrobu automobilov od pondelka 23. marca a v dvojzmennej prevádzke ju spustila v pondelok 6. apríla. Pôvodne mala obnoviť výrobu v trojzmennej prevádzke a po Veľkej noci prejsť na dvojzmennú prevádzku. „Dôvodom je náhla a neočakávaná situácia na trhu. V prípade ďalších zmien vás budeme informovať,“ uviedla KMS pred spustením výroby.

Kia Motors Slovakia je jediný výrobný závod spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Vybudovali ho v rokoch 2004 až 2006. Výrobu automobilov, ako aj motorov pre osobné autá spustili v decembri 2006. Na Slovensku v súčasnosti zamestnáva Kia viac ako 3800 ľudí.

Vyrába modely Kia Ceed v štyroch karosárskych úpravách – päťdverový Ceed, Sportswagon, ProCeed, Kia XCeed a športovo-úžitkový Kia Sportage. Od začiatku sériovej výroby opustilo brány závodu už viac ako 3,4 milióna vozidiel a 5 miliónov motorov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú