Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Netflix z času na čas vydá naozajstný hit, ktorý nestavia len na pekných tvárach svetových hercov, ale aj na vynikajúcej premise a jej ešte lepšej exekúcii. Takýmto prípadom je minuloročný epos podľa skutočných udalostí, The Trial of the Chicago 7.

Pre konštantných odporcov legálneho obsahu tu máme dobré správy. Excelentná dráma s komediálnymi prvkami je od dnešného dňa dostupná zadarmo na YouTube. Pokiaľ si sa tomuto hviezdne obsadenému filmu doteraz vyhýbal, jeho uverejnenie vo voľne dostupnej knižnici najväčšej služby s videami je exkluzívnou príležitosťou, ako si snímku pozrieť.

Príbehová linka The Trial of the Chicago 7 sleduje udalosti medializovaných protestov v 70. rokoch v Spojených štátoch, kde najväčším problémom bola neprimeraná policajná brutalita.

Dráma zasadená primárne do prostredia súdnej siene nielenže patrí medzi najlepšie zárezy streamovacej služby, ale dokonca je nominovaná na prestížne ocenenie Zlaté glóbusy hneď v niekoľkých, nezanedbateľných kategóriách.

Nositeľmi príbehu sú Sacha Baron Cohen (Borat), Eddie Redmayne (Fantastické zvieratá: Grindelwaldove zločiny) či Joseph Gordon-Levitt (Na nože), ktorý skákali podľa nariadení režisérskej legendy a zároveň majiteľa oscarovej sošky, Aarona Sorkina.

Obrovským plusom drámy je akákoľvek absencia zabehnutých filmárskych či scenáristických klišé, pričom jej samotnú atmosféru umocňuje aj použitie reálnych záberov. Ako spomíname vyššie, snímka je dostupná zdarma na YouTube kanáli Netflixu, a to globálne až do nedele.

Zdroj: YouTube, Netflix

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú