Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Zdá sa, že spoločnosť Huawei už má to najhoršie za sebou, minimálne čo sa týka obchodovania s americkými spoločnosťami, ktoré bolo v uplynulých mesiacoch takmer nemožné. Portál SlashGear prišiel s informáciou, že Qualcomm, výrobca čipov Snapdragon, získal licenciu na obchodovanie s čínskym gigantom.

Aktualizácia 14.11.2020 o 17:15:

Správy ohľadom údajného získania licencie na obchodovanie s čínskym Huawei, ktoré sa šírili začiatkom týždňa, teraz potvrdil aj samotný Qualcomm, píše GSMArena. Americká spoločnosť však uviedla, že sa jej podarilo získať licenciu na obchodovanie s produktami s podporou 4G.

To znamená, že Qualcomm zatiaľ nebude môcť čínskemu gigantovi dodávať 5G procesory a nie je isté, či toto povolenie v budúcnosti dostane. Huawei sa však už viackrát vyjadril, že pokiaľ to americká vláda umožní, je ochotný s Qualcommom spolupracovať.

Pôvodný článok:

Nové vlakové lode pre rok 2021, ktorými budú Huawei P50 a P50 Pro, no neskôr aj smartfóny série Mate, tak zrejme bude poháňať vlajkový čip Snapdragon 875. To všetko ale iba za predpokladu, že sú tieto, zatiaľ nepotvrdené informácie o získaní licencie, pravdivé.

Qualcomm

Objavilo sa však niekoľko ďalších indícií, ktoré naznačujú, že by k obchodovaniu medzi týmito dvoma spoločnosťami skutočne mohlo dôjsť. Jednou z podmienok, alebo skôr nutností zo strany Huawei, bolo predať svoju dcérsku firmu Honor, pretože Qualcomm by nedokázal zásobovať obe značky súčasne.

O predaji značky Honor písal aj portál AndroidAuthority, predajná cena sa má pohybovať na úrovni 12,87 miliárd eur, no ani táto informácia ešte nie je oficiálne potvrdená. Niekoľko zamestnancov spoločnosti Honor však dostalo e-mail, v ktorom boli informovaní o zmene vlastníka. Medzi záujemcami je aj čínska vláda, Xiaomi, TCL či distribučná firma Digital China.

Zdroj: SlashGear, AndroidAuthority, GSMArena

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú