Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Čínsky Huawei má predať Honor, ktorý ponúka cenovo lacnejšie smartfóny aj na našom trhu. Správy o predaji sa objavili ešte pred pár týždňami, no podľa informácií agentúry Reuters má čoskoro dôjsť k uskutočneniu transakcie. Huawei má údajne predať Honor za miliardy eur. Medzi záujemcami je čínska vláda, ale aj spoločnosť, ktorá smartfóny Honoru distribuuje predajcom.

V polovici minulého mesiaca sa začalo hovoriť o miliardovom obchode, ktorý načrtli zdroje blízke spoločnosti Huawei, ale aj známy analytik Ming-Chi Kuo. Podľa prvotných správ malo byť medzi záujemcami o kúpu Honoru aj čínske Xiaomi, spoločnosť TCL či distribučná firma Digital China.

Najnovšie má mať o tohto výrobcu dostupných smartfónov záujem aj konzorcium fundované čínskou vládou. Napriek zvoleniu nového prezidenta v USA, ktorým sa stal Joe Biden, problémy Huawei naďalej pretrvávajú.

Gigant, ktorý sa stal 2. najväčším producentom smartfónov sveta, tak môže prenechať vývojové centrum, značku, vyše 7000 zamestnancov, ale aj distribučnú sieť novému záujemcovi, ktorý za Honor zaplatí 100 miliárd juanov (cca 12,7 miliardy eur). K tomuto miliardovému obchodu sa doteraz Huawei nevyjadril, no situáciu odmietla komentovať aj spoločnosť Digital China a vláda v Šen-čene.

Zdroj: Reuters

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú