Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Kráľ lacných grafických kariet, aj tak sa dá označiť séria xx60 od Nvidie, ktorá dostala aj model z 30-kovej rady, model RTX 3060. Ako informuje portál The Verge, novinka pôjde do predaja ešte tento mesiac.

Grafická karta RTX 3060 je ešte cenovo dostupnejšia, no aj menej výkonná alternatíva k RTX 3060 Ti, ktorá ale drvivej väčšine hráčov poslúži úplne dokonale. Za základnú cenovku 329 dolárov (270 €) ponúkne výkon postavený na 12 GB GDDR6 pamäti a plnohodnotnom ray-tracingu, kde nebude chýbať ani plná podpora DLSS.

Karta v spoločnosti prezývaná ako „NVIDIA Ampere pre každého hráča“ bude stavať práve na DLSS, ktoré v reálnom čase analyzuje grafiku hier pomocou umelej inteligencie a vyostruje scény v nižšom rozlíšení.

NVIDIA

GeForce RTX 3060 ponúkne až 13 TFLOPS shader výkonu a 25 RT-TFLOPS. Ako informuje aj portál IGN, do predaja pôjde karta už 25. februára. Objednávky budú spustené o 21:00 nášho času. Je ale dosť možné, že karta sa rýchlo vypredá podobne, ako všetky karty zo série RTX 30, ktoré boli doteraz predstavené a po ktorých je vyšší dopyt, ako ponuka.

Zdroj: TheVerge, IGN

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú