Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple sa počas včerajšieho eventu chválil všetkými vylepšeniami iPhonov 13, ktoré priniesli viacero hardvérových zmien.

Na zmenu podpory elektronických SIM kariet však už zrejme v dynamickej keynote nezostal čas. Nová séria všetkých iPhonov 13 totiž podporuje hneď dve eSIM karty, pričom fyzicky prítomný zostava ešte jeden slot na klasickú nanoSIM.

Podporu microSIM Apple z najnovšej série vylúčil, informuje 9to5Mac.

Prvýkrát sme sa podpory pre eSIM karty v iPhonoch dočkali v roku 2018, kedy prišiel na svet iPhone XR spolu s iPhonom XS a XS Max. Išlo o prvé modely Applu, ktoré podporovali elektronickú a fyzickú SIM kartu súčasne.

Touto kombináciou zo svojich smartfónov spoločnosť spravila DualSIM smartfóny, no jedno telefónne číslo si musel mať na fyzickej, druhé na eSIM. Rovnakej podpory sme sa dočkali aj vlani.

Apple (Úprava redakcie)

Teraz však Apple podporu eSIM v nových iPhonoch 13 a 13 Pro vylepšil a je možné využívať hneď 2 eSIM súčasne.

K tomu stále pridáva aj slot pre jednu nanoSIM kartu. Používateľ tak bude môcť kombinovať svoje čísla u operátorov podľa potreby, no podpora všetkých troch možností súčasne je veľmi nepravdepodobná – dual SIM bude z iPhonov 13 len v kombinácii 2x eSIM alebo eSIM + nanoSIM, hoci Apple sa k téme oficiálne nevyjadril.

Podpora eSIM karty pritom stále chýba mnohým operátorom vo svete, tak je slot pre fyzickú SIM kartu nutnosťou aj v najnovších iPhonoch 13. Na Slovensku však už eSIM podporujú všetci operátori. Nájdeme ju v ponuke Orangeu, O2, 4ky a Telekomu, ktorý aktiváciu eSIM ako jediný nespoplatnil.

Zdroj: 9to5Mac

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú