Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Scotty Allen je známy predovšetkým ako YouTuber, ktorý si svojpomocne dokázal modifikovať a upraviť iPhony niekoľkých generácií. Všetkých prekvapil, keď sa mu do iPhonu 7 podarilo dostať funkčný 3,5 mm audio jack a neskôr sa odhodlal poskladať si aj vlastný prémiový Samsung. Tentokrát však Scotty Allen z kanálu Strange Parts uvažuje o náhrade Lightning portu za populárnejšie USB-C, no má takýto projekt potenciál?

V prvom rade treba poznamenať, že Apple nevyužíva 3,5 mm audio jack už nejaký ten rok. Jeho miesto v konštrukcii však nahradil obyčajný kus plastu, ktorý Scotty Allen našiel aj v novom iPhone 11 Pro. Je teda možné, aby bolo v útrobách tejto novinky dosť miesta na to, aby sa doň úpravami vošiel USB-C port? Podľa tohto youtubera je odpoveď jasná.

Apple sa dlhé roky drží svojho zaužívaného riešenia v podobe Lighning portu a USB-C využil iba pri iPade Pro. Rozobratie iPhonu 11 Pro však odhalilo, že prestavať elektronické komponenty a pridať do konštrukcie tento port by bolo možné. Zatiaľ sa Scotty Allen do projektu nepustil, no časom nám predsa len môže opäť dokázať, že Apple to mohol spraviť aj inak.

Zdroj: Strange Parts/YouTube

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú