Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

S vydaním novej verzie systému iOS 14 prišli aj dve nenápadné novinky, o ktorých Apple príliš nehovoril. Ide o zámenu prednastavených aplikácií za aplikácie tretích strán od Googlu. Aktuálne je už možné v iOS 14 nahradiť okrem aplikácie Safari aj Mail. Po aktualizácii Gmailu v AppStore ho môžu používatelia využiť ako prednastavenú aplikáciu pre maily. O téme informoval Engadget.

Kým Google aktualizoval svoj prehliadač pre iOS ešte pred pár dňami, čím umožnil využiť možnosť nastavenia Chrome ako predvoleného prehliadača, v prípade mailovej aplikácie Gmail tak spravil až nedávno.

V obchode AppStore sa používateľom začala zobrazovať aktualizácia Gmailu s popisom tejto novinky, ktorá umožní vymeniť prednastavenú apku Mail za Gmail, informuje The Verge. Po aktualizácii Gmailu sa tak v nastaveniach zobrazí možnosť pre výber predvolenej emailovej aplikácie.

Momentálne sa však môžu mnohí používatelia stretnúť aj s chybou, kvôli ktorej sa po reštartovaní iPhonu vrátia tieto nastavenia na pôvodné a ako predvolené aplikácie prehliadača a mailu budú opäť zvolené aplikácie Applu. Bližšie sme sa tejto téme venovali v samostatnom článku.

Zdroj: Engadget, The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú