Microsoft konečne vypustil dlho očakávaný Windows 11. Prvé ohlasy odborníkov aj bežných používateľov sú väčšinou pozitívne – zdá sa, že systém je stabilný, rýchly a bez závažnejších chýb, preto sa na jeho inštaláciu okamžite vrhli tisíce majiteľov PC po celom svete. Hlavne preto, že aktualizácia z WIN 10 je úplne zadarmo (ak vlastníš platnú licenciu na starší OS).

Windows Latest však informuje, že samotná inštalácia už pre niektorých používateľov tak bezproblémová nie je a objavuje sa viacero chybových hlášok.

Ako na aktualizáciu – chyba „0x8007007f“

Nové „jedenástky“ by ti mal tvoj starý Windows ponúknuť sám v nastaveniach a karte Windows Update. Ak sa tak nestane, zo stránok Microsoftu si treba stiahnuť Windows 11 Installation Assistant.

V počítači ho jednoducho otvoríš, musíš tak však urobiť „Ako administrátor“. Práve tento nástroj však podľa portálu vyhadzuje typickú nič nehovoriacu windowsácku chybu “0x8007007f”, podľa niektorých používateľov na 71 % inštalácie.

Opätovné spustenie inštalátora, prípadne reštartovanie má pomôcť chybu vyriešiť. Na druhýkrát sa vraj väčšinou všetko podarí, uisti sa však, že všetko naozaj spúšťaš s administrátorskými právami.

Kašli na špeciálny inštalačný nástroj

Chybu „0x8007007f“ však zrejme spôsobujú aj určité špecifické ovládače v niektorých počítačoch, web teda radí jednoduché riešenie.

Zo stránok Microsoftu si namiesto nástroja Windows 11 Installation Assistant stiahni rovno ISO obraz celého inštalačného DVD, ktoré jednoducho otvoríš v Prieskumníkovi a spustíš celú inštaláciu lokálne.

Chyba “Ox8COF0830 – ox2W03”

Objavuje sa však aj táto chuybová hláška, ktorá odkazuje na fázu „SAFE_OS“. Podľa Windows Latest ide opäť o problém s ovládačmi, no zatiaľ na jeho vyriešenie nie je známe žiadne riešenie.

Môžeš taktiež skúsiť čistú inštaláciu prostredníctvom ISO obrazu, alebo jeho napálenia na bootovateľné USB či DVD, používatelia ale hlásia, že im ani takéto niečo nepomáha.

Podľa Neowin.net má pomôcť až deaktivovanie „Vývojárskeho módu“ a odinštalovanie developerského balíčka cez Ovládací panel a ponuku programov, respektíve súčastí systému Windows.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú