Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ak patríš medzi fanúšikov legendy menom Minecraft a chcel by si si vychutnať poriadnu dávku nostalgie, máme niečo pre teba. V známej sandboxovej hre si môžeš s novým módom VM Computers spustiť už aj ikonický Windows 95, píše The Verge.

Minecraft patrí dnes už medzi ostreľaných veteránov vo svete videohier, za čo vďačí okrem iného aj nekonečnými možnosťami prispôsobenia a módov, ktoré dodávajú hre úplne nový rozmer. Jedným z nich je aj novinka od vývojára Delta2Force, ktorému sa podarilo vytvoriť mód VM Computers s funkčným systémom Windows 95 priamo v Minecrafte.

Mód je postavený na báze nástroja VirtualBox, čo je open-source softvér na virtuálne spúšťanie operačných systémov ako je Windows 95. V hre si jednoducho zostavíš počítač s komponentami, do ktorého je následne možné systém nainštalovať prostredníctvom ISO súborov.

Zobraziť celú galériu (1)
Screenshot / Reddit / uDrunkMate

Ako býva zvykom, komunita hráčov už prirodzene s týmto módom experimentovala, pričom jednému z nich sa na „kockovom“ počítači dokonca podarilo spustiť legendárnu hru Doom priamo v Minecrafte.

Samozrejme nejde o prvý pokus vývojárov spustiť tento ikonický systém v netradičnom prostredí. V minulosti sme už boli svedkami bežiaceho Windowsu 95 napríklad na Xbox One či Apple Watch a dostupná je dokonca aj aplikácia pre Windows, MacOS či Linux, vďaka ktorej môže slávny systém fungovať aj na tvojom počítači.

Zdroj: The Verge / Reddit

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú