Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Stratégia sa vyplatila, smartfónom tohto čínskeho giganta sa darí na mnohých trhoch aj bez Google služieb. Huawei informoval, že HMS modely aktuálne tvoria na Slovensku 20 % predajov všetkých jeho smartfónov a v globálnom merítku majú podiel 30 %.

Prvým smartfónom výlučne so službami HMS bol na Slovensku Mate 30 Pro, ktorý neskôr nasledovali novinky z radu P40. Spoločnosti sa tak naďalej darí v predajoch týchto modelov, ktoré si zákazníci zdá sa obľúbili. Huawei neeviduje žiadne zvýšené reklamácie či časté vrátenia týchto smartfónov. Tie sú miesto Google Play vybavené vlastným obchodom AppGallery, kde používatelia nájdu mnohé obľúbené aplikácie.

Zobraziť celú galériu (0)
Ak chce obchod AppGallery konkurovať Google Play Obchodu, musí vývojárov správne motivovať. Na tento účel už mal údajne vyčleniť jednu miliardu dolárov. Zdroj: Huawei

Nechýbajú ani aplikácie ako ČSOB, VÚB Banka, Bolt, HOPIN, Sygic, Moje O2, Môj Orange a mnoho ďalších, informoval Huawei v tlačovej správe. Aktuálne je pritom obchod AppGallery už tretím najpopulárnejším s mobilnými aplikáciami, ktorý používa po celom svete až 420 miliónov ľudí.

Na Slovensku sa od minulého roka využitie obchodu zvýšilo o 91 %. Kým v júni 2019 AppGallery využívalo približne 94 000 Slovákov, dnes je to už 180 000 každý mesiac.

Zdroj: Huawei

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú