Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Huawei má problémy s nahradením aplikácií firmy Google vo svojich mobilných telefónoch. V rozhovore s listom Financial Times (FT) to povedala viceprezidentka pre verejné záležitosti v Huawei US Joy Tanovi. Kvôli sankciám nesmú americkej firmy obchodovať s čínskou firmou.

Huawei bol schopný nájsť náhradu za väčšinu zariadení, ktoré kupoval z USA. To však neplatí pre počítačové služby od Googlu. Čínska firma môže ďalej používať platformu Android, pretože je to otvorený, tzv. Open-source softvér, no nemôže využívať služby, ktoré umožňujú, aby na tejto platforme fungovali aplikácie.

Huawei podľa vlády amerického prezidenta Donalda Trumpa predstavuje riziko pre národnú bezpečnosť, pretože jeho vybavenie by Peking mohol používať k špionáži. Trump preto nariadil zákaz vývozu, ktorý bráni americkým spoločnostiam predávať Huawei súčiastky a služby pochádzajúce z USA. Zákaz je súčasťou širšieho úsilia Washingtonu obmedziť ekonomickú a politickú silu Číny. Spoločnosť napriek sankciám ďalej rastie. Od januára do septembra zvýšila medziročne tržby o 27 %.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú