Nedávne spory spoločnosti Huawei a vlády USA takmer viedli k tomu, že by nové smartfóny čínskeho výrobcu nemohli využívať systém Android. Našťastie malo Huawei aj plán B (vlastný OS), ak by stratila možnosť využívať systém od Googlu. Napriek opätovnému udeleniu certifikácii sa však vedenie Huawei rozhodlo, že svoj operačný systém predsa len vydá.

Predpokladalo sa, že by prvým zariadením mohol byť smartfón z nižšej rady. Nakoniec sa tak ale nestalo a vôbec prvým zariadením s Hongmeng OS je televízor s inteligentnou obrazovkou – informuje BGR. Generálny riaditeľ spoločnosti uviedol, že ich cieľom je priniesť zariadenie do domácnosti, ktoré bude ústredným centrom zábavy a komunikácie. Samotné televízory by sa mali začať predávať už v budúcom mesiaci. 

huawei hongmeng OS
MyDrivers

Ďalej spoločnosť uviedla, že na alternatívnom operačnom systéme pracuje už dlhú dobu a ich cieľom je priniesť plnohodnotnú alternatívu k Androidu. Zdá sa, že práve tento systém je tým pravým orechovým, nakoľko aj prvé testy ukázali jeho veľký potenciál. Navyše má byť podporovaný aj rôznymi ďalšími SMART zariadeniami, vrátane IoT, čím sa medzi nimi vytvorí perfektná symbióza.

Zdroj: BGR, MyDrivers

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú