Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Doterajšie správy sa naplnili. Čínsky gigant sa „zbavil“ svojej dcérskej firmy Honor, ktorej smartfóny sú dostupné aj u nás na Slovensku. Aktuálne je všetko oficiálne a Huawei už podpísal predajnú zmluvu s konzorciom nových majiteľov. Údajná cena za odkúpenie Honoru mala byť 15 miliárd dolárov, detaily zmluvy však nie sú známe, informuje agentúra Reuters.

Po niekoľkých týždňoch dohadov bola dohoda oficiálne uzavretá a Huawei tak už nebude viac vlastníkom Honoru. Gigant príde o všetok podiel, ktorý vo firme mal. Kontrolu nad Honorom prevezme konzorciu vyše 30 agentov a dodávateľov.

Tí zároveň vytvárajú novú spoločnosť Shenzhen Zhixin New Information Technology, ktorá je podľa Associated Press vo vlastníctve tamojšej vlády v Šen-čene, kde sídli aj Huawei. Výrobu a vývoj smartfónov to však nemá ovplyvniť.

Konzorcium pritom získalo kúpou Honoru celú jeho distribučnú sieť, vývojové centrum, ale aj 7000 zamestnancov, ktorí preň pracujú. Huawei sa tak týmto krokom môže ďalej sústrediť na vývoj vlastných zariadení a smartfónov, na ktoré však majú naďalej dopady zákazy zo strany USA. Hoci nedávno gigant dostal povolenie na využívanie čipov Qualcommu, budúcnosť je stále neistá.

Zdroj: Reuters, Associated Press

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú