Ciele Huawei sú na základe vyjadrení, ale aj na základe konaní vedenia spoločnosti, úplne jasné. Čínsky gigant chce byť úplne sebestačný vo všetkých dôležitých oblastiach výroby smartfónov. Už čoskoro firma spustí nový „Tashan Project“, ktorého cieľom bude vývoj a výroba vlastných polovodičov a čipov, informuje GizChina.

S vývojom a výrobou polovodičových súčiastok chce Huawei všetko vyrobiť úplne od základov. Aj preto začal s hľadaním mladých talentov, ktoré mu majú na tejto ceste výrazne pomôcť. Spoločnosť sa podľa dostupných informácií bude zameriavať aj na výskum materiálov, rád by totiž do tejto oblasti priniesla niečo revolučné.

Ako píše portál CnTechPost, do konca roka chce Huawei začať vyrábať čipy so 45 nm výrobným procesom. Vedenie však hľadá možnosti aj na postavenie linky pre 28 nm výrobnú technológiu. Čínsky gigant má presné časové plány, do kedy musia prvé 28 a 14 nm čipy opustiť ich výrobnú linku.

Posledným smartfónom, ktorý ešte bude bežať na čipe Kirin, je Huawei Mate 40. Po 15. septembri už nebude môcť čínsky výrobca smartfónov využívať americké technológie, ktoré sa v ich Kirin procesoroch, žiaľ, nachádzajú.

Zdroj: GizChina, CnTechPost

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú