Stále pretrvávajúce konflikty medzi Huawei a Spojenými štátmi dotlačili čínskeho technologického giganta k odvážnemu kroku. Huawei chce byť v budúcnosti čo najviac samostatný a aby sa viac nemusel spoliehať na amerických dodávateľov, začal s náborom „mladých géniov“ z prestížnych domácich univerzít, informuje WCCFtech.

Projekt Huawei nesie názov „Genius Youth“ a takmer dokonale vystihuje to, čo je jeho úlohou. Huawei sa snaží naprieč čínskymi univerzitami nájsť mladé talenty, ktoré by podporili výskum a vývoj.

Mladé talenty, ktoré presvedčia vedenie spoločnosti, že môžu firmu svojimi nápadmi a húževnatosťou posunúť vpred, si za svoju snahu vyslúžia rozprávkový plat, ktorý dosahuje viac ako 2 milióny juanov ročne, čo je v prepočte viac ako 250 000 €, píše GizChina. Takýto plat dostávajú skúsení odborníci v IT oblastiach, čiže pre absolventa je to naozaj rozprávková čiastka.

Tento rok plánuje spoločnosť najať celkovo 4 mladé talenty a ako píše CnTechPosrt, prvým z nich je 27-ročný Zhang Ji. Ten dokonca neštudoval na žiadnej prestížnej univerzite, no svojimi schopnosťami spoločnosť ohúril.

Zdroj: WCCFtech, GizChina, CnTechPost

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú