Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť dlhé roky pre svoj Xbox One testovala aplikáciu, ktorá by umožnila streamovať a hrať PC hry priamo cez túto konzolu a len za pomoci jej ovládača. Nástupca niekdajšieho Connectu je však teraz oficiálne tu. Microsoft vydal aplikáciu Wireless Display, ktorá umožní majiteľom Xboxu One streamovať a hrať hry, ale tiež pozerať filmy priamo z počítača.

Pre hranie PC hier na Xboxe One cez stream bude hráčom stačiť ovládač od konzoly. Spoločnosť zatiaľ nepridala podporu pre klávesnicu a myš, no môže sa tak stať už onedlho. Aplikácia Wireless Display využíva na stream Miracast, pričom na počítači stačí stlačiť kombináciu tlačidiel Windows + P. Používatelia si môžu týmto spôsobom zahrať nielen PC hry, ale tiež pozerať filmy, informoval The Verge.

Obmedzenie pri pozeraní filmov sa však týka titulov z Netflixu a podobných streamovacích služieb. Streamom z PC je tak možné na Xbox One hrať aj hry zo Steamu alebo využiť túto konzolu napríklad na prezentácie. Pre každý účel je však prednastavená iná latencia, ktorá je pri hraní a pozeraní videí rozdielna.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú