Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Dlho očakávaný herný titul v podobe Metro Exodus, ktorý má byť niečím, čo herný priemysel ešte nezažil je pre herných fanúšikov k dispozícii už štvrtý deň. Kvôli prechodu spoločnosti zo Steamu na Epic Games Store panovali viaceré obavy, ktoré súviseli s predajom či následným ziskom, no zdá sa, že boli zbytočné.

Ukázalo sa, že menšie nezrovnalosti, ktoré vznikli tesne pred oficiálnym vydaním nemali na celkový príjem príliš veľký vplyv. Dôkazom toho je britský rebríček, podľa ktorého predal Metro Exodus za prvé dni o 50 % viac kópií ako jeho predchodca z roku 2013 v podobe Metro: Last Light.

Ani skvelé predajné čísla však spoločnosti nestačili na prvé miesto, ktoré si nakoniec uchmatla hra Far Cry: New Dawn. Na druhej strane však rebríček priniesol aj sklamanie zo strany Crackdown 3, ktorého predajné čísla stačili len na slabé 13. miesto. Za hlavný neúspech mnohí považujú najmä slabú kvalitu či dostupnosť v službe Xbox Game Pass. V neposlednom rade v TOP 10 rebríčku nechýbali ani obľúbené hry, akými sú napríklad Red Dead Redemption 2, FIFA 19, Resident Evil II či Call of Duty: Black Ops 4.

Zdroj: pcgamesn

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú