Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Netflix ešte tento rok do ponuky uvedie svoju celovečernú novinku The School for Good and Evil, ktorá sa v mnohých oblastiach ponáša na úspešnú sériu Harry Potter.

Podobne ako filmy o Harry Potterovi, aj pripravovaná snímka od Netflixu je inšpirovaná knižnou predlohou. Film je založený na rovnomennej knižnej sérii spisovateľa Somana Chainaniho, ktorá sleduje príbeh dvoch najlepších priateliek Sophie a Agathy pri návšteve fantastickej  Školy dobra a zla.

V magickej inštitúcii sa z vybraných detí stanú kladné alebo záporné rozprávkové postavy. Kým Sophie je presvedčená, že skončí ako princezná v Škole dobra, pochmúrny vzhľad i povahové vlastnosti Agathu predurčujú na zápornú postavu v Škole zla. Hlavné hrdinky sú však do škôl zatriedené presne opačne, čo poriadne otestuje ich priateľstvo.

Prichádzajúci film sa ukázal v prvej ukážke, nechýba v nej mágia, čarovné bytosti aj jedna z hlavných hviezd nového filmu, herečka Charlize Theronm, ktorá vo filme stvárni striktnú mentorku Sophie, Leonoru Lesso.

V úlohe Agathy – učiteľky v Škole dobra, sa objaví ďalšia známa tvár Hollywoodu. Bude ňou Kerry Washington, známa napríklad z oscarovej snímky Quentina Tarantina Divoký Django.

Ak sa magický film Netflixu osvedčí, na divákov pravdepodobne čaká nová filmová séria. Knižná séria totiž pozostáva z celkovo siedmych dielov. Ten prvý na streamovacej službe štartuje na jeseň tohto roka.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú