Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Už tretiu pokutu za posledné dva roky dostal technologický gigant od Európskej komisie (EK). Tej sa nepáčilo monopolné správanie spoločnosti voči konkurentom pri zadávaní reklám. Svojich klientov, ktorí využívali platformu AdSense, obmedzoval pri používaní reklamných služieb konkurentov. Informujú portály BBC a The Verge.

Takéto správanie trvalo od roku 2006 do 2016. Google podmienky zmenil až potom, čo sa prípad začal vyšetrovať. Tentoraz ide síce zatiaľ o najmenšiu, ale stále o obrovskú pokutu od EK pre Google – 1,49 miliardy eur. V predchádzajúcich prípadoch musel Google platiť o jednu, respektíve až takmer 3 miliardy viac a celkovo až vyše 8 miliárd. Oznámenie o udelení dnešnej pokuty učinila komisárka EK pre hospodársku súťaž Margrethe Vestagerová.

Doplnené o stanovisko spoločnosti Google (20.3. 2019 o 16:15):

„Všetci sa zhodneme na tom, že zdravé a prosperujúce trhy sú v záujme všetkých. Do našich produktov sme už zaviedli mnoho zmien, ktorými sme reagovali na výhrady Európskej komisie. Počas niekoľkých nasledujúcich mesiacov budeme prinášať ďalšie aktualizácie, ktoré v Európe ešte viac zviditeľnia našich konkurentov,“ uviedol hovorca Googlu.

Zdroj: BBC

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú