Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Platobná služba Google Pay bola na Slovensku oficiálne spustená koncom februára minulého roka, pričom ho svojim klientom doteraz ponúkalo viacero veľkých bánk. Podporu pre platby cez Google Pay zaviedla aj Prima Banka, ktorá túto službu začala ponúkať len pred pár dňami.

Od spustenia tejto služby sa do nej zapojilo 7 bánk, ktoré umožnili využívať platby cez debetné karty VISA, Mastercard a Maestro. Po viac než roku k nim pribudla aj Prima Banka, ktorá Google Pay oficiálne spustila 5. marca. Tieto informácie zverejnil na webe aj Google. Všetci klienti si môžu službu aktivovať behom pár minút prostredníctvom oficiálnej aplikácie, v ktorej následne stačí pridať platobnú kartu.

android pay
Google

Prima Banka podporuje cez Google Pay platby kartami Maestro a Mastercard. Podmienkou ostáva, aby mal používateľ smartfón s NFC čipom, prostredníctvom ktorého sú platby realizované, internetové pripojenie, aktívnu kartu a samotnú aplikáciu Google Pay. V prípade platieb nad 20 € je potrebné smartfón odomknúť zvoleným spôsobom alebo ho opätovne priložiť k platobnému terminálu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú