Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Rok 2021 sa nezadržateľne blíži ku koncu. Od jeho začiatku sa odohralo nespočetne veľa významných a dôležitých udalostí v rôznych technických, technologických a vedeckých oblastiach.

Google už nie je najnavštevovanejšia stránka

Koniec roka je preto v médiách mnohokrát sprevádzaný rôznymi tabuľkami a rebríčkami zaujímavostí, ktoré by si ľudia nemali nechať ujsť. Videli sme aj zhrnutia, ktoré nám  pripomenú, aké výrazy sme vyhľadávali najčastejšie a pod.

Simon/Pixabay

Tento rok priniesol jedno veľké prekvapenie. Ako upozorňuje portál IFLScience, Google už nie je „kráľom“ všetkých webov.

Technologického giganta na tróne vystriedala sociálna sieť TikTok určená na zdieľanie a vytváranie krátkych videí, ktorá sa teší nesmiernej popularite.

Výsledky vyplývajú z analýzy návštevnosti webov uskutočnenej spoločnosťou Cloudflare Radar. Ako ďalej upozorňuje portál CBSNews, analýza ukázala, že TikTok je najnavštevovanejšou stránkou a zároveň najnavštevovanejšou sociálnou sieťou tohto roka.

Bola to jazda

TikTok spustil čínsky startup ByTeDance iba pred 5 rokmi, no za ten čas si platforma stihla nájsť množstvo fanúšikov. Až doposiaľ sa pritom stránka nikdy neumiestnila na lepšom ako 7. mieste v rebríčku návštevnosti.

Všetko sa však týmto rokom mení a TikTok po prvýkrát obsadzuje 1. miesto návštevnosti webových stránok.

Desať najnavštevovanejších internetových stránok v roku 2021 podľa údajov Cloudflare Radar

  1. TikTok.com
  2. Google.com
  3. Facebook.com
  4. Microsoft.com
  5. Apple.com
  6. Amazon.com
  7. Netflix.com
  8. YouTube.com
  9. Twitter.com
  10. WhatsApp.com

Desať najnavštevovanejších sociálnych sietí v roku 2021 podľa údajov Cloudflare Radar

  1. TikTok.com
  2. Facebook
  3. YouTube
  4. Twitter
  5. Instagram
  6. Snapchat
  7. Reddit
  8. Pinterest
  9. LinkedIn
  10. Quora

Najrozšírenejšou sociálnou sieťou naďalej zostáva Facebook, ktorý má viac ako 2,9 miliardy aktívnych používateľov. Na TikTok sa mesačne prihlasuje „len“ 1 miliarda používateľov, prevažná väčšina z nich sú deti a tínedžeri.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú