Bezpečnostná chyba v staršom Windowse 7 môže ovplyvniť povolenia systému a zasahuje do ovládača jeho jadra win32k.sys. Google tento problém síce odhalil a priniesol aktualizáciu prehliadača Chrome, no používatelia Windowsu 7 stále nie sú dostatočne chránení.

Zraniteľnosť jadra môže podľa zistení Googlu spôsobiť problémy aj v sandboxe, ktorý slúži na oddelenie bežiacich procesov v operačnom systéme. V prípade útoku sa teda môže útočník dostať k vyšším oprávneniam a zdrojom počítača. Pri prepojení na ďalšie chyby prehliadača môžu byť používatelia ohrození, aj keď si nainštalovali najnovšiu aktualizáciu Google Chrome z 1. marca, ktorá nesie označenie 72.0.3626.121, informoval portál Bleeping Computer.

Windows

Google pritom verí, že Windows 7 je jediným systémom, ktorý predstavuje takúto hrozbu, a tak všetkým odporúča prejsť na najnovší Windows 10, kde má byť tento problém odstránený. Na oprave chýb pracuje už aj Microsoft, no vydanie záplaty môže chvíľu trvať. Do tej doby je staršia „sedmička“ potencionálnou hrozbou. Rovnako tak nemusia byť nové opravy uplatnené ani po automatickej aktualizácii Google Chrome a zvyčajne je vyžadovaný aj manuálny reštart prehliadača.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú