Služba Google Mapy neustále získava nové funkcie a tentoraz začala poskytovať jedinečnú funkciu, informuje AndroidPolice. Tá zobrazí mýto na rôznych trasách, na základe čoho je možné vyberať nielen medzi tými najrýchlejšími, ale už aj najlacnejšími možnosťami.

Okrem toho dokáže aplikácie už dlhšie informovať aj o dopravných zápchach, uzavretých cestách či dokonca zvoliť tú najekologickejšiu cestu. Funkcia zobrazovania mýtnych poplatkov však, bohužiaľ, zatiaľ na Slovensku nefunguje.

AndroidPolice/Google

Funkciu dostanú ako prvé Spojené štáty, India, Japonsko a Indonézia a údajne čoskoro aj ďalšie krajiny, skôr či neskôr aj európske. Zatiaľ je možné vidieť tieto mýtne poplatky len na zariadeniach s operačnými systémami Android alebo iOS a o desktop verzii Google neinformoval.

Google Mapy navyše nezobrazujú mýto na jednotlivých cestách a miesto toho informujú o celkovom poplatku za zvolenú trasu. AndroidPolice tiež dodáva, že môžu byť tieto poplatky v niektorých prípadoch oveľa vyššie a jedná sa predovšetkým o odhad na základe všeobecne dostupných informácií.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú