Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Google zaznamenala v poslednej dobe veľké množstvo podvodných transakcií pri nákupe platených rozšírení pre prehliadač Chrome. Rozhodla sa tak voči podvodníkom rázne zakročiť. Doplatia na to však všetci vývojári, ktorých rozšírenia sú platené a ktorých transakcie prebiehajú prostredníctvom Google obchodu, informuje 9to5mac.

Advokát Googlu pre vývojárov rozšírení prehliadača Chrome, Simeon Vincent, prišiel s týmto oznámením cez víkend. Podľa jeho slov sa má jednať iba o dočasné riešenie a aktuálny stav bude trvať do doby, pokiaľ Google nepríde s dlhodobejším riešením, ako zabrániť zneužívaniu samotných používateľov podvodníkmi, ktorí vytvárajú a predávajú falošné či nefunkčné rozšírenia.

Screenshot

Pozastavené je tak pridávanie nových platených rozšírení, ako aj všetky aktualizácie tých, ktoré sa už v obchode nachádzajú. Vincent však dodal, že vývojári sa môžu odvolať na spoločnosť Google mailom, aby im boli aktualizácie povolené. Google následne rozšírenie preverí a rozhodne sa, či mu udelí výnimku. Tento krok však treba urobiť pri každej ďalšej aktualizácii počas trvania obmedzenia.

Ako však píše AndroidCentral, toto obmedzenie sa nebude vzťahovať na platené rozšírenia, ktorých transakcie prebiehajú na stránkach vývojárov či prostredníctvom iných platobných brán.

Zdroj: 9to5mac, AndroidCentral

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú