Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Najväčšie PlayStation hity si v budúcnosti možno zahráš už aj na svojom telefóne. Naznačuje to inzerát spoločnosti Sony, ktorá hľadá nového šéfa svojej mobilnej divízie, informuje IGN.

Budúca posila bude mať podľa inzerátu na starosť „propagovať víziu, poslanie a stratégiu vývoja mobilných hier v rámci štúdia PlayStation Studios.“ Zodpovednosťou nového šéfa zároveň bude rozvíjať stratégiu a identifikovať možnosti budúceho rastu.

Zaujímavo však pôsobí predovšetkým časť inzerátu, v ktorej sa hovorí o adaptácii najväčších a najúspešnejších značiek PlayStation pre mobilné zariadenia.

God of War

Je preto viac než pravdepodobné, že hity ako Uncharted, God of War, The Last of Us či Horizon Zero Dawn si v budúcnosti zahráme aj na mobiloch. Neudeje sa tak ale hneď, inzerát totiž špecifikuje 3 až 5 časové okno pre vývoj takýchto titulov.

Nová informácia zároveň potvrdzuje súčasné kroky japonskej spoločnosti, ktorá sa netají tým, že chce vo veľkom ťažiť z popularity svojich veľkých sérií.

Len pred pár dňami vyšlo najavo, že Sony na úkor série Uncharted a The Last of Us napríklad pozastavila pokračovanie Days Gone 2 a urobila tiež veľkú reštrukturalizáciu v Sony Japan, výsledkom čoho bol odchod viacerých prominentných mien zo štúdia.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú