Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

1. apríl je dňom, kedy jedna z najznámejších emailových služieb oslavuje svoje narodeniny. Pri príležitosti 15.výročia Google vydal pre Gmail nové vylepšenie, vďaka ktorému budú emaily odosielané v ten pravý čas.

Gmail uzrel svetlo sveta poprvýkrát ešte v roku 2004, kedy používateľom ponúkal až 1 GB voľného miesta. Teraz sa na svoje 15. narodeniny dočkal užitočnej novinky, informoval Engadget. Do najznámejšej emailovej služby totiž pribudlo plánovanie odosielania emailov s podporou umelej inteligencie, ktorá sa prispôsobí návykom používateľa. Už sa tak v budúcnosti nestane, aby si poslal email nadriadenému uprostred noci, pretože Gmail to s možnosťou „Smart Compose“ odloží na vhodnejší čas.

Túto funkciu objavil v kóde aplikácie portál Android Police ešte v minulom roku. Teraz sa však Google odhodlal k jej oficiálnemu vydaniu. Zatiaľ je nová funkcia dostupná pre Android v Portugalsku, Španielsku, Taliansku a Francúzsku. Čoskoro by mal prísť rad aj na operačný systém iOS. Plánovanie emailov tak bude perfektnou funkciou pre každého, kto denne odosiela desiatky správ a onedlho ich bude môcť zaňho spravovať aj Gmail.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú