Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Obsah LGBT+ si čoraz viac hľadá cestu aj do univerza Marvelu a výnimkou nebude ani pripravovaná novinka Doctor Strange v mnohovesmíre šialenstva, ktorá v kinách štartuje už na budúci týždeň.

V novinke sa objaví aj tínedžerka America Chavez, stvárnená herečkou Xochitl Gomez, ktorá bude, podobne ako v komiksovej predlohe, aj vo filme stvárnená ako homosexuálna predstava. Pre Marvel pôjde vôbec o prvú lesbičku v rámci svojho filmového univerza.

To sa však podľa Guardian nepáči viacerým moslimským krajinám, ktoré kvôli prísnej legislatíve novú marvelovku vo svojich kinách neuvedú. Od tvorcov tieto krajiny požadovali, aby citlivé scénky, medzi ktorými figuruje predovšetkým bozk dvoch ženských postáv, z filmu vystrihli.

TMDB

Spoločnosť Disney na požiadavku v tomto prípade nepristúpila a odmieta do filmu zasahovať. Výsledkom je, že nový Doctor Strange nebude uvedený v kinách napríklad v Kuvajte, Saudskej Arábii a ďalších moslimských krajinách.

Drahé rozhodnutie?

Filmová novinka však kvôli zmienenému obsahu nebude uvedená ani na čínskom trhu a portál Comic Book predpovedá, že v dôsledku vynechania týchto krajín môže Doctor Strange v tržbách prísť až o pol miliardy dolárov.

Do tejto sumy sú však zarátané aj straty spojené s neuvedením filmu v Rusku a na Ukrajine kvôli vojnovému konfliktu.

Pre Marvel nejde o prvé „vyhostenie“ kvôli citlivému obsahu z vybraných krajín. Minulý rok sa s identickým problémom stretol aj Eternals, kde sa objavila historický prvá homosexuálna postava v rámci komiksového univerza.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú