Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Najväčšia sociálna sieť umožní používateľom využiť zdieľanie obrazovky aj mimo desktopovej aplikácie alebo webovej verzie svojho Messengera. Funkcia sa dostane aj priamo do aplikácie pre smartfóny s Androidom a iOS. Neskôr Facebook umožní zdieľať obrazovku až s 50 účastníkmi videohovoru. Informoval o tom na svojom webe.

Videohovory sa stali počas aktuálnej pandémie koronavírusu najobľúbenejším spôsobom ako sa na diaľku spojiť so svojimi priateľmi alebo známymi. Potvrdil to aj rapídny rast aplikácie Zoom.

V dôsledku toho nedávno Facebook pridal do Messengera aj novú možnosť pre vytváranie miestností, do ktorých sa môže k videohovoru pripojiť viacero ľudí, informuje Android Police. Tí však budú môcť medzi sebou zdieľať aj obsah na obrazovke svojho smartfónu.

Zdieľanie obrazovky tak bude dostupné aj na smartfónoch a spočiatku bude možné funkciu využiť pri 16 účastníkoch videhovoru. Facebook toto obmedzenie neskôr rozšíri na 50 ľudí v rámci jednej videokonferencie cez Miestnosti.

Administrátor videhovoru bude môcť tiež stanoviť, kto môže obsah obrazovky zdieľať s ostatnými. Funkcia sa pomaly rozširuje k ďalším používateľom, no chvíľu potrvá, pokým bude dostupná pre všetkých.

Zdroj: Facebook, Android Police 

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú