Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Facebook prináša jedno z najzásadnejších vylepšení ohľadom komunikácie medzi svojimi dvomi najväčšími aplikáciami. Po novom budú môcť používatelia komunikovať „cross-aplikačne“ medzi Messengerom a Instagramom, píše The Verge.

Okrem novej možnosti vybrať si kontakty, s ktorými sa majú správy na Instagrame a Messengeri medzi sebou zdieľať, prejde sekcia DM „Direct Message“ na Instagrame zásadnými vizuálnymi, ale aj funkčnými zmenami, ktoré v podstate prevezme z primárne četovacej aplikácie Messenger.

Používatelia si tak na Instagrame budú môcť po novom meniť farbu četu, posielať vlastné emoji, blokovať nechcené správy a taktiež príde aj možnosť Watch Together, ktorá dovolí sledovať videá spoločne so svojimi priateľmi počas videohovoru.

Okrem toho bude možné vyhľadať z Messengeru profily na Instagrame a naopak. Ak si však používatelia tieto nové funkcie nebudú želať, môžu ich jednoducho vypnúť.

Ako informoval portál CNN, nové možnosti sú aktuálne v testovacej fáze len pre malú skupinu používateľov a len na vybraných trhoch. Jej globálne nasadenie sa preto dá očakávať v horizonte niekoľkých mesiacov.

Zdroj: TheVerge, CNN

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú