Sociálna sieť Facebook chce pokračovať v krokoch na zachovanie bezpečnosti ľudí aj na úkor svojho zisku. Pre agentúru SITA to v reakcii na odchod viacerých slovenských osobností zo sociálnej siete povedala Magdalena Szulc, hovorkyňa spoločnosti Meta, ktorá je majiteľom Facebooku.

Prejavy nenávisti, šikanovanie a obťažovanie sú podľa nej neakceptovateľné. „Nechceme ich na Facebooku. Proti takémuto obsahu podnikáme kroky všade, kde ich zistíme, a nepretržite investujeme do tímov, technológie a nástrojov na ich hlásenie, aby sme ich mohli nachádzať rýchlejšie,“ dodala.

Firma Meta má záujem na tom, aby poskytla maximálnemu počtu ľudí na rôznych platformách pozitívne skúsenosti. „Rastúci počet ľudí a zadávateľov reklamy využívajúcich Facebook by neznamenal nič, ak by sa naše služby nevyužívali spôsobmi, ktoré ľudí zbližujú,“ konštatovala Szulc.

Facebook pritom čelí hneď niekoľkým problémom, ktoré sa valia z rôznych strán a len nedávno otvoril dvere podvodným reklamám na kryptomeny, ktoré sú obzvlášť nebezpečné.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú