Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Facebook sa rozhodla pristúpiť k radikálnemu kroku. Ako informoval portál The Verge, od včerajšieho dňa platí zákaz nacionalizmu a separatizmu. Opatrenie prichádza po tom, čo po útoku na Novom Zélande prišlo o život 50 ľudí. 

Týkať sa to bude prezentovaním, podporou či vychvaľovaním nacionalizmu a separatizmu. Podľa Facebooku sú takéto prejavy prepojené s organizovanými skupinami, v ktorých prevláda nenávisť, a preto na sociálnu sieť nepatria. Pre príklad, veta: ‚‚Migrácia spôsobuje rozpad tejto krajiny: Biely separatizmus je jedinou odpoveďou.’’ bude mať za následok okamžité zablokovanie účtu, nakoľko to už spadá do nových podmienok komunity.

prejavy nacionalizmu a separatizmu
Facebook

Taktiež ak niekto vyhľadá frázu Heil Hitlerbude nasmerovaný na stránku organizácie Life After Hate, ktorá poskytuje pomoc bývalým prívržencom extrémistov. Spoločnosť Facebook dúfa, že sa týmto krokom budú inšpirovať aj ostatné platformy, aby sa v čo najväčšej miere zabránilo šíreniu nenávisti a extrémistickych prejavov. Podmienky sú pritom platné pre všetkých používateľov nezávisle od toho, v ktorej časti sveta sa nachádzajú, teda sú platné aj pre Slovensko. Členovia niektorých politických strán by sa preto mali mať na pozore.

„Nacionalizmus je detská choroba. Sú to osýpky ľudského rodu.“

— Albert Einstein

Zdroj: The Verge, FB

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú